Det är gjort på 100% Chenin Blanc från gamla stockar där hälften av vinet är jäst på ekfat och andra hälften i rostfria ståltankar och där slutprodukten sedan lagras på ekfat i sex månader.
Domaine Bourillon Dorléans är klassat som topp tre av vingårdarna i Vouvray enligt Robert Parker och man jobbar stenhårt mot ett ekologiskt tänkande. De kallar inte vinerna för ekologiska för den sakens skull men kontentan av deras arbete på vingårdarna är att tänka på miljön.
Nåväl..vinet, hur var det? Ljust halmgult, nästan helt färglöst - Flädersaft! Det ska tydligen vara torrt? Nej. Halvtorrt? Nja. Det här vinet är en berg och dalbana. Ena stunden är det stramt och syrorna lever loppan och får munnen att se ut som Jokern i Batman-filmerna. I nästa sekund är det lent, nästan halvtorrt till smaken. Det känns ungt och ostrukturerat, men gott och lovande. Fina toner av äpple, päron och en hint av passionsfrukt väcker intresset. Men stunden senare är det päronjuice med en syrlig finish och ett intetsägande bulkvin. Kanske är det inte min typ av vin eller har jag stött på en alltför ungdomlig flaska vin? (82).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar