fredag 22 januari 2010

2007 La Bastide Blanche Bandol Rouge

Bandol, smaka på det namnet - Silkeslent. Vinet i fråga bör dock inte vara lika mjukt. Vi snackar Bandol, Mourvèdre och 15% är redo att knocka mig. Jag tar sats - smuttar...men var är knocken?


La Bastide Blanche Bandol Rouge (129:-) är mörkt blåröd och känns nästan lite tjockflytande när det träffar glaset, underbart. Ah, doften är ljuvlig. Den är tät, nyanserad och massa frukt och mörka bär turas om att ge mig rysningar. Choklad avslutar mjukt och det känns inte som 15%. Var är alkoholen? Var är tanninerna? Var är spritkänslan!? Den är som genom magi bortblåst, inte helt, men dock otroligt smidigt inbakad i smakintrycket. Det känns nästan som om björnbären, plommonen och fruktigheten har lindat in alkoholkänslan i en mjuk och härlig skepnad. Att det här vinet kostar 129:- är en gåta och måste ses som en gåva från herren där uppe. Visst finns det en strävhet i avslutningen och syrorna kämpar bra i munnen men allt känns så välbalanserat och genomtänkt. Här ska det bunkras.

Här snackar vi fyndvarning och ett måste för vilken källare som helst. Galet bra! Inte helt förvånande då tidigare år har varit bra, men så här bra kan jag inte minnas...(91).

Inga kommentarer: